Jag går verkligen igång på dessa.. det känns som en direktinsprutning av energi och inspiration efter dagen startat med en ”tänkafulle”. 

Vi träffas i en liten grupp via Zoom – idag var vi fem med Anna och mig, förra gången var vi sju. Det är inte så mycket mängden som är det intressanta, utan det vi hör är att det är det fria, kravlösa samtalet som är det givande. 

Idag hörde vi i utcheckningen att styrkan av detta sammanhang är dess enkelhet.#superbra och att det är lyxigt att bara vara med och se vad som dyker upp genom samtalet, utan att pressas av en fast agenda.  Vi hörde också hur någon sa att hon fick syn på saker som hon inte tänkt på förut i det sammanhanget eller från det perspektivet… det är coolt! Tycker jag. 

Det vi kan konstatera är att olika typer av samtal mellan individer är grundläggande och att det inte är en självklarhet i dagens tempo. Det kom upp idag hur det känns att vara tillbaka på arbetsplatsen. Det skapar viss stress, då det inte blir lika effektivt som att vara hemma, hur vissa chefer tvingar tillbaka ”medarbetare” för att bättre kunna hålla koll… så att ingen ”maskar” och zoomar ut.

Det är väldigt intressant att höra dialogen kring hur lätt det är att vi återgår till någon form för gammaldags tänkande… alltså post covid… Tillsammans diskuterade vi också om ”vi” som människor, inte lärt oss något från covid… skall vi bara glömma allt det vi lärt och vanor vi skaffat oss under pandemin? Vad har vi egentligen lärt?? Hur har vi klarat av att jobba och vilka bra erfarenheter har vi gjort oss… hur skall vi ta dessa med oss in i framtiden och synka upp med moderskeppet och resten av kollegorna.
Vilka erfarenheter och ny kunskap sitter dessa på??? Någon sa idag att det var som om att tiden under pandemin bara försvunnit och att vi har tappat ett och ett halvt år i ett svart hål… nu kör vi ”bara” vidare med business as usual…. trots  att det gör oss slitna och trötta….

Borde vi stanna upp och samla ihop oss själva lite?? Det verkar inte helt klart vem som gör vad och vart du skall vara för att leverera…. #spännande.

Det kom även upp ett spännande boktips: Strategiskt Tänkande, som skall vara läsvärt om man gillar Ai. Den skall jag personligen titta lite närmre på.

En sak är säker… vardagen har en rasande fart och varje gång mitt hjärta slår så är jag ett hjärtslag vidare in i framtiden, men för en stund idag, kunde jag sitta med min penna i handen och bara glida med i ett häftigt samtal mellan glada individer. Det är magiskt.

Tack till alla som deltog och till alla som är med och inspireras tillsammans här med oss. Vi blir så taggade av allt vi hör och lär tillsammans med er. 

Anna och jag önskar er en toppendag och ser fram emot nästa tillfälle. Ett tips till er som inte var med… testa – häng med. Jag åt min müsli under tiden, flera drack kaffe, inte alla hade kammat håret och ingen hade förberett något… dyk in du också.

Allt det bästa
Anna & Kristian

Bilden visar den feedback jag hörde från dagens samtal, vid frågan: vad tar du med dig från dagen möte

Relaterade artiklar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *